Account en abonnement
Waarom mogen inlogaccounts niet gedeeld worden?

Bescherming van uw Eclarion account login is essentieel voor het in stand houden van de veiligheid en integriteit van uw gegevens.

Wietse van den Brink avatar
Geschreven door Wietse van den Brink
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het gebruik van persoonlijke accounts helpt om de veiligheid, verantwoordelijkheid en beheersbaarheid te verbeteren. Hoewel gedeelde accounts, zoals [email protected], handig kunnen zijn, kunnen ze leiden tot beveiligings- en aansprakelijkheidsproblemen, vooral als het gaat om functies als 2FA en audit trails.

Enkele redenen...

1. Veiligheidsrisico's: Het delen van je inloggegevens met collega's kan de kans vergroten dat je account in gevaar komt. Onbevoegde toegang kan leiden tot een datalek en uiterst schadelijk zijn voor je bedrijf.

2. 2FA: Indien elke gebruiker een eigen persoonlijk account heeft voor Eclarion, kunnen ze 2FA (Two Factor Authentication) instellen en daarmee zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van het eigen account.

3. Verantwoording achteraf: Als meerdere mensen dezelfde inloggegevens gebruiken, kan het moeilijk zijn om bij te houden wie wijzigingen heeft aangebracht of toegang heeft gehad tot bepaalde informatie. Dit kan aansprakelijkheidsproblemen opleveren en het moeilijker maken om problemen op te lossen of beleid te handhaven.

4. Geen controle meer: Als je je inloggegevens deelt met collega's, geef je in feite de controle over je account op. Dit kan leiden tot ongewenste veranderingen of wijzigingen in je instellingen, gegevens of voorkeuren.

5. Audit trail: Een audit trail geeft inzicht in wie wat wanneer heeft gedaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan wie vorige week een bepaalde receptuur heeft gewijzigd. De audit trail kan alleen maar goed functioneren als elke gebruiker zijn eigen persoonlijke account heeft.

6. Moeilijkheden bij de communicatie: Als meerdere mensen hetzelfde gemeenschappelijke e-mailaccount gebruiken, kan dat de communicatie bemoeilijken en zelfs frustreren. Als verschillende teamleden e-mails ontvangen en beantwoorden, wordt het een hele uitdaging om het overzicht te bewaren.

Door maatregelen te nemen zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het inschakelen van 2FA en het gebruik van persoonlijke accounts, kun je het risico van beveiligingslekken helpen verminderen en ervoor zorgen dat licentieovereenkomst wordt nageleefd.

Onze algemene voorwaarden

Zie ook onze algemene voorwaarden: https://www.eclarion.com/nl/gebruikersvoorwaarden/

Hieronder een kort fragment uit de voorwaarden:

Login-gegevens zijn strikt persoonlijk en mogen niet met andere personen worden gedeeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geheimhouden van gebruikersnamen en wachtwoorden. We adviseren je vanwege de veiligheid van het account om regelmatig wachtwoorden te wijzigen en te kiezen voor een uniek wachtwoord dat alleen voor Eclarion wordt gebruikt.

...

Als je je niet aan de regels uit deze voorwaarden houdt en/of regels van normaal internet gebruik, dan zijn we niet aansprakelijk voor de schade die daaruit ontstaat en vrijwaar je ons voor schade. Ook kunnen we gebruikersaccounts (tijdelijk) op non-actief zetten.

Extra gebruikersaccounts

Het aantal gebruikers is onbeperkt en er zijn geen kosten voor extra accounts. 🎉